Utolsó kommentek

  • Füle S.: Még egy teszkós U-lakat is sokkal többet ér mint egy sodrony. (2013.05.10. 06:27) Ellopták egy kislány montiját
  • vercse: "Edzett acélból készült lakatokat érdemes vásárolni - U-lakatot vagy acélszemes láncot. Az acélsod... (2013.05.09. 18:26) Ellopták egy kislány montiját
  • Füle S.: @HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Én már 45 fokkal is kiegyeznék. (2013.05.07. 09:23) Ötlet a fémtolvajok ellen
  • HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: most már csak az hiányzik, hogy a menetirányra merőlegesen álljanak azok a rések... (2013.05.07. 08:35) Ötlet a fémtolvajok ellen
  • Füle S.: @Lillamama: Köszi a hozzászólást, értesítettem a Rendőrséget is. (2013.05.03. 06:43) Életveszély!
  • Utolsó 20

Oldalletöltések száma


    free counter

Dalmady a kerékpárosbarát utca

2012.11.08. 18:23 Füle S.

Ma délután lakossági fórumot tartott Tóth Tibor alpolgármester az egyirányú Dalmady utcában. Az ott lakóknak ugyanis problémát okozott az Állomás utcai végbe épített útsziget, ami a szembe kerékpározás lehetővé tétele végett épült. A probléma az volt, hogy az utcából jobbra kihajtani akaró autósok sokszor várakoznak a lezárt sorompó miatt, és mellettük immár nincs annyi hely, hogy a balra kikanyarodni szándékozó autósok elférjenek. Pedig ők éppen akkor tudnának legkönnyebben kikanyarodni, amikor a sorompó le van zárva. Az ingerülten induló fórum azonban mindenki megelégedésével zárult, ugyanis a következő javaslatot tette az alpolgármester úr:
A problémát az okozza, hogy a csendes kis Dalmady utcába úgy beszokott az átmenő forgalom, hogy a számlálás szerint az utca forgalmának kb. 95%-át már ez teszi ki. Emiatt alakul ki gyakran sor a kihajtásnál. Ezért ha az utca a jelenlegi egyirányúsága helyett "mindkét irányból behajtani tilos" utca lesz, természetesen "kivéve célforgalom" és "kivéve kerékpár" kiegészítő táblákkal, valamint a kihajtó ívét kiszélesíti a VÜSZI, akkor a torlódás biztosan megszűnik.

Hatalmas lépés ez a kerékpárosbarát Gödöllőhöz vezető úton. Azt történt ugyanis, hogy egy utca, amely szerencsés elhelyezkedéséből adódóan egy kiemelt kerékpáros útvonallá válik, jelentős autós forgalomcsillapítást kap. Ez óriási mértékben növeli az utca élhetőségét - és valószínűleg az ottani házak értékét is. A Dalmady utcának eleddig a vasúti átjáróhoz viszonyított helyzete jelentette a problémát, és most ugyanez teszi majd csendes, tiszta levegőjű utcává. A kerékpárosok pedig hamarosan örülhetnek, hogy biztonságos, csendes, rövid úton áthajthatnak az Állomás utcából az Isaszegi útra. Ennek főként a Nagyfenyvesből a Hajósba járó gyerekek látják majd hasznát.

A kerékpárosbarát Dalmady utca már a második ilyen lesz az Éva (Surin) utca után.


A bejegyzés trackback címe:

https://akerekparosbaratgodolloert.blog.hu/api/trackback/id/tr64897593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2012.11.09. 08:10:54

és mit szólnak ehhez a Fürdő utcaiak, ahova az átmenő forgalom fog menni?

Füle S. 2012.11.09. 10:20:11

@HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Egy város közlekedési rendszere folyamatosan változik, ahogy az igények változnak. Nagy körültekintést kíván az olyan rendszer kiépítése, ami a lehető legtöbb embernek tetszik.
Azt célt, hogy minden utcában kevesebb autó járjon, csak úgy lehet elérni, ha sokan ülnek át kerékpárra. Ennek érdekében indítottuk ezt a blogot is, és ezt szolgálják a forgalomcsillapítások is.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2012.11.09. 10:39:30

@Füle S.:

mondok valami konstruktívat is:

az egyetem mögött van az a nagy zöldterület, számos remek használhatóságú úttal, amit szép számban használnak így is a közlekedők, és a rekreációs tevékenységet végzők.
Ámde a közlekedhetőséget nagyban csökkenti hogy minimum két lezárt sorompón kell átmászni/kikerülni leszálással.

Nem-e lehetne azokat a sorompókat valami olyan akadályra cserélni, ahol egy kerékpár vagy babakocsi még átfér, de egy gépjármű már nem?

(tudom, az egyetemé a terület, de akkor is)

Vaandor 2013.01.20. 10:35:26

Jó hír, jó megoldás! De ugye a Csipke utca is megkapja ugyanezt? Szép halál lenne, ha a még kisebb utcába terelődne ugyanez a forgalom...

(Egyébként jól értem, az egyirányúság megszűnik? A célforgalom behajthat majd szemből is?)

Herpgerp ;-) sorompócserés javaslatát pedig érdemes lenne megfuttatni a város és az egyetem felé!
süti beállítások módosítása