Utolsó kommentek

  • Füle S.: Még egy teszkós U-lakat is sokkal többet ér mint egy sodrony. (2013.05.10. 06:27) Ellopták egy kislány montiját
  • vercse: "Edzett acélból készült lakatokat érdemes vásárolni - U-lakatot vagy acélszemes láncot. Az acélsod... (2013.05.09. 18:26) Ellopták egy kislány montiját
  • Füle S.: @HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Én már 45 fokkal is kiegyeznék. (2013.05.07. 09:23) Ötlet a fémtolvajok ellen
  • HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: most már csak az hiányzik, hogy a menetirányra merőlegesen álljanak azok a rések... (2013.05.07. 08:35) Ötlet a fémtolvajok ellen
  • Füle S.: @Lillamama: Köszi a hozzászólást, értesítettem a Rendőrséget is. (2013.05.03. 06:43) Életveszély!
  • Utolsó 20

Oldalletöltések száma


    free counter

A jó esőponcsó

2013.02.06. 07:57 Füle S.

Úgy tűnik, közeleg a tavasz. A biciklis elpakolhatja a síkesztyűt és veheti elő az esőponcsót. Én legalábbis ezt preferálom esőben. Lehet venni tökéletes esővédelmet nyújtó esőkabát/nadrág párosokat, de abba beleizzad a kerékpáros. Az esőponcsó alulról szellőzik, de az esőtől megvédi a fejet, törzset, karokat, lábakat. Csak a felcsapódó víz ellen nem véd, de úgyis minden komoly bicajos közlekedő sárvédője meg van hosszabbítva, csak a zöldfülűeket spricceli össze a kerék.

esoponcso.jpgMilyen a jó esőponcsó?
Alap, hogy vízálló, hajtogatható, strapabíró és feltűnő színű. A nylon fóliából készültek gyorsan széthasadnak, érdemes szövöttet venni. A varrások legyenek lehegesztve, hogy a víz ne szivároghasson át! Én szeretem ha a kapucninak van simlije (1). Védi az arcomat. Nagyon fontos, hogy a kapucni hátulján legyen egy függőleges összehúzó madzag (2), amivel beállíthatjuk hogy a kapucni mennyire csúszhat előre, a homlokunkba. A kapucni elején is hasznos ha van összehúzó (3). Nekem nagy a fejem, ezért a nyaknál szükséges a zippzár (4). Kis lyukon nem fér ki a fejem, főleg sapkában. A poncsó elején, alul, belül jó ha van két füllentyű (5), amibe néhány ujjunkat bele dughatjuk míg a kormányt markoljuk. Így a menetszél nem kapja fel a poncsó elejét.

Egy ilyen poncsó bőven elegendő védelmet nyújt, arra azonban figyelni kell, hogy a kapucni akadályozza az oldalra és hátra való kilátást. Nem nyakból, hanem derékból kell hátra fordulni!


A bejegyzés trackback címe:

https://akerekparosbaratgodolloert.blog.hu/api/trackback/id/tr565065149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vercse 2013.02.06. 11:30:59

Az egy méret mindenkire, csak kevesek örömét okozza. A túl nagy poncho-t tépi a szél, határozottan balesetveszélyes. Válasszunk megfelelő méretűt, ami még éppen nem feszül rajtunk! Tavasszal és összel a német gyökerű áruházláncok több méretben is kínálnak kerékpáros poncho-t.

Én a csuklómat szoktam berakni a poncho pántjába.

Nekem a derékból hátra fordulás nem megy. Ha lenne tükröm akkor talán nem kéne hátra fordulnom. Így viszont a poncho sapka része miatt nem nagyon tudok oldalra tekinteni, sőt szűkíti a látómezőmet is. Erre jó a viharsapka: www.google.hu/search?q=Rain+Hat&hl=hu&tbo=u&tbm=isch&source=univ
Nagyon jó a szemüveg nélkül közlekedőknek, mert az eső nem veri az ember szemét, nem szűkíti a látómező, hátra lehet benne kényelmesen nézni.

A sárhányóra szerelt leffentyű sokat számít, de Máriabesnyőről fölfelé a 30-as olyan nyomvályús, hogy könnyen eláztatnak alulról a mellettem elhaladó autók. Máshol a városban nem volt ilyen problémám.

Én még nem cserélem le a kétujjas írhakesztyűmet.

vercse 2013.03.11. 19:00:34

A régóta utált fejlámpát hordom még mindig. Most vettem észre, hogy az sima kapucnival tök jó, mert ha hátranézek, akkor se takar be a kapucni. Szóval fejpánttal a sima kapucni is megfelelő, de különösen esőben nagyon hasznos ha fejlámpával arra tudtok világítani, akinek elsőbbséget kell adnia.
süti beállítások módosítása