Utolsó kommentek

  • Füle S.: Még egy teszkós U-lakat is sokkal többet ér mint egy sodrony. (2013.05.10. 06:27) Ellopták egy kislány montiját
  • vercse: "Edzett acélból készült lakatokat érdemes vásárolni - U-lakatot vagy acélszemes láncot. Az acélsod... (2013.05.09. 18:26) Ellopták egy kislány montiját
  • Füle S.: @HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Én már 45 fokkal is kiegyeznék. (2013.05.07. 09:23) Ötlet a fémtolvajok ellen
  • HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: most már csak az hiányzik, hogy a menetirányra merőlegesen álljanak azok a rések... (2013.05.07. 08:35) Ötlet a fémtolvajok ellen
  • Füle S.: @Lillamama: Köszi a hozzászólást, értesítettem a Rendőrséget is. (2013.05.03. 06:43) Életveszély!
  • Utolsó 20

Oldalletöltések száma


    free counter

A Critical Mass elérte Gödöllőt!

2012.04.15. 07:53 Füle S.

Igen. Gödöllőn is megrendezésre kerül a hatalmas, nemzetközi mozgalommá szélesedett kerékpáros felvonulás. Április 22.-én, vasárnap 16 órakor gyűlnek össze a résztvevők a Dísztéren. Ez nem egy szervezett rendezvény. Nincs szervező, nincs kötött útvonal, nincs rendőri biztosítás. Akit megbüntet a rendőr, a szabálytalankodása miatt, az csakis magára vessen!

Miért világsiker?
A Critical Mass nagyszerűsége az, hogy egy egyszerű, bringás felvonulásnak is sok, fontos üzenetet adott:

Üzenet az autósoknak:
Sokan vagyunk, akik igenis kerékpárral szeretnénk közlekedni Gödöllőn. Kérjük, hogy tekintsenek bennünket egyenrangú közlekedőknek, ne előzzenek arasznyi oldaltávolsággal, ne előzzenek ezerrel, és adják meg nekünk az elsőbbséget, miképpen mi is megadjuk őnekik, amikor nem a kerékpárunkon, hanem az autónkkal közlekedünk! Mert a kerékpáros nem egy külön emberfajta. Túlnyomó többségünk autóval is közlekedik.

Üzenet a városvezetésnek:
Sokan vagyunk, akik igenis kerékpárral szeretnénk közlekedni Gödöllőn. Van mit tenni a helyzet javításáért, és vannak javaslataink. Látjuk az előre mozdulást, és bátorítjuk a további lépéseket.

Üzenet a kerékpárral közlekedőknek:
Sokan vagyunk, akik igenis kerékpárral szeretnénk közlekedni Gödöllőn. Látjátok, lehet közlekedni az úttesten is! Minél többen közlekedünk a járda helyett az úttesten, annál inkább megszokják az autósok, hogy a kerékpáros is a közlekedés egyenrangú résztvevője.

Üzenet a kerékpározni vágyóknak:
Sokan vagyunk, akik igenis kerékpárral szeretnénk közlekedni Gödöllőn. Ne félj! Vedd elő a bringádat! Először a csendes kis utcákon próbáld ki, aztán tegyél vele rövidebb utakat!

Akarsz segíteni?
Ha szeretnél részt venni a felvonuláson (amely a tradícionális és felemelő bringaemeléssel fog végződni) és/vagy szeretnél a felvonulás népszerűsítésében segíteni, a következő jelmondatot kövesd:

TÖLTSD LE, NYOMTASD, TEDD KI!

A gödöllői Critical Mass plakátját letöltheted innen. (File menü, download) Saját pénzeden nyomtasd ki, fénymásold, ahány példányban ki tudod tenni olyan helyekre, ahol sokan látják. Kocsmaajtótól a munkahelyeden át, a templomkapuig minden szóba jöhet. Hajrá!

 


A bejegyzés trackback címe:

https://akerekparosbaratgodolloert.blog.hu/api/trackback/id/tr524438893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása