Utolsó kommentek

  • Füle S.: Még egy teszkós U-lakat is sokkal többet ér mint egy sodrony. (2013.05.10. 06:27) Ellopták egy kislány montiját
  • vercse: "Edzett acélból készült lakatokat érdemes vásárolni - U-lakatot vagy acélszemes láncot. Az acélsod... (2013.05.09. 18:26) Ellopták egy kislány montiját
  • Füle S.: @HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: Én már 45 fokkal is kiegyeznék. (2013.05.07. 09:23) Ötlet a fémtolvajok ellen
  • HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA: most már csak az hiányzik, hogy a menetirányra merőlegesen álljanak azok a rések... (2013.05.07. 08:35) Ötlet a fémtolvajok ellen
  • Füle S.: @Lillamama: Köszi a hozzászólást, értesítettem a Rendőrséget is. (2013.05.03. 06:43) Életveszély!
  • Utolsó 20

Oldalletöltések száma


    free counter

Munkacsoport beszámoló

2012.10.16. 07:15 Füle S.

Nem mindenki tudja, hogy Gödöllőn a városvezetés létrehozott egy Kerékpár Munkacsoportot, amely a városi kerékpáros fejlesztéseket irányítja. A munkacsoport öt főből áll, vitás kérdésekben szavazással dönt.

Tagok:
- Tóth Tibor, alpolgármester, a munkacsoport vezetője
- Bokor Árpád, a VÜSZI vezetője
- Guba Lajos, képviselő
- Kristóf Zsolt, Margita egyesület vezető
- Füle Sándor (én) Magyar Kerékpárosklub gödöllői vezető

Tegnap volt ülésünk, ahol a következőket beszéltük meg:
1: Véglegesítettük a városközpontból Besnyő felé vezető kerékpáros útvonal tervét. (A közlekedés tervezése ugyanis szakmunka, nem úgy történik, hogy néhány laikus kitalálja hogy hová milyen tábla, stb. kerüljön.) A tervet a Tandem közlekedésmérnöki tervező iroda készítette. Az útvonal a Főtérről a rendelő előtt vezet, be a Patak térre, Zombor utca, Arany J. utcáig. Szakszerűen kialakított kereszteződésekkel, piktogramokkal, 40-es táblákkal.
2: Megtudtuk hogy a Lumniczer és Dalmady egyirányú utcákra korábban elkészített szemből bekerékpározási terveket a hatóság jóváhagyta, novemberben elkészülnek ezek a forgalomváltoztatások.
3: Az általános iskolák kerékpártárolóinak bővítése még mindig csak felmérés alatt áll, megsürgettem.
4: Készül egy terv az aluljáró és az Ady sétány kulturált kerékpáros összekötésére, új zebrával a kastély zeneiskola felőli szélénél. Új aszfalt, felfestés, táblázás...


A bejegyzés trackback címe:

https://akerekparosbaratgodolloert.blog.hu/api/trackback/id/tr974851300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerpet 2012.10.22. 10:58:36

Sanyi, az a tábla amin talpára állított háromszögben kerékpáros látható, egy figyelemfelhívó, figyelmeztető az autósok részére. Erre leginkább azért van szükség Gödöllőn, hogy azokon a kivezető utakon ahol ma még nincs kerékpárút, de láthatóan sok kerékpáros közlekedik nap mint nap, ott a bringások nagyobb biztonságba tekerjenek. Ehhez nem kell jelentős szakmunka vagy hosszú tervezés, hanem leginkább akarat, sebesség és gyors megvalósítás szükséges. Kérésedre a fórumon összeírtam ezeket az útvonalakat véleményezésre. Az óra ketyeg, felénk az Isaszegi úton már ködös reggeleken tekernek kifelé és befelé a bringások.

Füle S. 2012.10.22. 12:06:51

@kerpet: Egyetértek veled. Elsődleges cél az kell legyen, hogy a MEGLÉVŐ kerékpárosok minél biztonságosabban, könnyebben közlekedhessenek Gödöllőn. A "Vigyázat, kerékpárosok!" tábla nem sokkal ér többet mint halottnak a jó reggelt, de valamicskét mégis segíthet.
süti beállítások módosítása